Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018

Η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ*. 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010. ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ. ΠΩΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.        Ευτυχώς υπάρχουν τα βίντεο με τις δηλώσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών του μεγάλου εγκλήματος της καταστροφής των Φιλίππων από τον δήμο Καβάλλας και έτσι δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν πως λέμε ανακρίβειες ή ακόμα και ψέματα! Βρισκόμαστε στον Νοέμβριο του 2010. Ο Δήμος Φιλίππων έχει πουληθεί με τον πιο αισχρό τρόπο και ο τότε δήμαρχος Καβάλας ( και υποψήφιος για νέα θητεία ) αναλαμβάνει να πείσει τους κατοίκους των Φιλίππων πως η υποταγή τους στην Καβάλλα είναι ευλογία! Από κόντα και οι τότε πρόθυμοι ντόπιοι «ήρωες». Μια απίστευτη κοροϊδία εις βάρος των κατοίκων των Φιλίππων! Τι μας λέει στο βίντεο ο κ. Σιμιτσης; Ας τα δούμε ένα – ένα.
1.      Θα αναβαθμίσει τον αρχαιολογικό χώρο! Βέβαια όλη ξέρουμε πως μόνο οι εφορειές αρχαιοτήτων έχουν δικαίωμα παρέμβασεις στους αρχαιολογικούς χώρους. Προφανώς ο μεγάλος και ισχυρός δήμος Καβάλλάς θα αποτελλούσε εξαίρεση! Βέβαια, μπορούν να επέμβουν στις περιοχές πέριξ των αρχαιολογικών χώρων, αλλά εκεί δεν έγινε απολύτως τίποτα!
2.      Θα αναβαθμίσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων στις Κρήνιδες. Όλοι γνωρίζουμε πλέον, πως λίγους μήνες αφότου εξελέγει και πάλι στη θέση του δημάρχου, ζήτησε να κλείσει το Αρχαιολογικό μουσείο Φιλίππων στις Κρηνίδες. Όσο και αν φωνάζει ο ίδιος πως δεν είπε κάτι τέτοιο ποτέ, είναι γνωστό δε όλους μας πως το είπε!
Εκείνο που δεν έκανε ήταν να το ζητήσει επίσημα από το υπουργείο πολιτισμού, καθώς φοβήθηκε τις αντιδράσεις του δήμου Δράμας, καθώς ήθελε να κλείσει και το μουσείο της Δράμας!
3.      Θα κατασκεύαζε νέα ορεινά μονοπάτια σε όλους τους ορεινούς οικισμούς! Φυσικά δεν κατασκεύασε ποτέ και τίποτα!
4.      Θα δημιουργούσε διαδρόμους επίσκεψεις στα αρχαία ορυχεία! Φυσικά δεν έκανε απολύτως τίποτα!
5.      Θα αναβάθμιζε το βαπτιστήριο στη Αγίας Λυδίας στις Κρηνίδες! Όπως μπορείτε να δείτε από το βίντεο ο κ. Σιμιτσής δεν γνωρίζει πως το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας δεν ανήκει στο δήμό αλλά στην εκκλησία. Επίσης δεν γνωριζει πως το βαπτιστήριο είναι στις Κρηνίδες και όχι στον οικισμό της Λυδίας. Φυσικά αυτά δεν τα γνώριζαν και οι ντόπιοι συνεργάτες του για να τον ενημέρώσουν. Φυσικά δεν έκανε απολύτως τίποτα!
6.      Θα αναθαθμισει την φυλακή του Αποστόλου Παύλου! Το ψέμα στην αποκορύφωσή του! Δηλαδή ο δήμος θα παρέκαμπτε το υπουργειο πολιτισμου και θα έκανε « δημοτικές ανασκαφές» και « δημοτικές αναστηλώσεις» στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων; Τόση κοροϊδία;
7.      Θα έφερνε στην επιφάνεια τμήματα της Εγνατίας Οδού ( αν καταλαβαίνω καλά αυτά που λέει )! Όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά ο δήμος Καβάλλας πετούσε μπάζα πάνω στην Αρχαία Εγνατία Οδό, στο ύψος του Σταυρού, ακριβώς κάτω και πίσω από τη γέφυρα.
8.      Θα  αναβαθμίσει και το μνηνμείο στην « ορθόπετρα»! Όλοι θυμούνται πως τρεις φορές τους σταμάτησε η αρχαιολογική υπηρεσία για τις αυθερεσίες που έκαναν, νομίζοντας πως μπορούν να δρούν όπως τους γουστάρει!
9.      Θα αναβαθμίσει και τον προϊστορικό οικισμό του Ντικιλί Τας! Τι μπορεί να πεί κανείς; Όταν αρχίζεις να λες ψέματα νομίζοντας πως αυτοι στους οποίους τα επευθύνεις είναι τόσο ηλίθιοι, δεν βάζεις μέτρο!
10.  Θα αναδείξει τις βραχογραφίες! Φυσικά δεν έκανε απολύτως τίποτα!!!

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν ( καλύτερα και με αυτόν τον τρόπο ) προσπάθησαν οι κατακτητές -  καταστροφείς των Φιλίππων και οι ντόπιοι συνεργάτες τους ( ό, τι καταστρέφονται οι Φίλιπποι το λένε οι ίδιοι οι τότε  ντόπιοι συνεργάτες τους, έχουμε ανεβάσει τα βίντεο με τις δηλώσεις τους, δεν το λέμε  εμείς! ) να χρυσώσουν το χάπι της προσάρτησης των Φιλίππων!

Δρ. Τάσος Σαββίδης
Κρηνίδες Φιλίππων, 01/07/2018

*( η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΟΠΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, είναι μία νέα στήλη του Δρος Τάσου Σαββίδη η οποία ασχολείται με την πρόσφατη ιστορία και τα γεγονότα που οδήγησαν στην διάλυση του δήμου Φιλίππων μέσα από αρχειακό υλικό. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι, αρχεία, βίντεο, δημοσιεύσεις, ομιλίες, κλπ. Ανοπαία Ατραπός ονομαζόταν το μονοπάτι που υπέδειξε ο Εφιάλτης στους Πέρσες ώστε να περάσουν τις Θερμοπύλες και να βγουν πίσω από τους 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. )Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου