Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΥΠΑΤΙΟΣ: ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ ( ΓΚΡΕΓΚΑΝΟΣ ) ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ!!!        Ο Υπάτιος είναι ένας Έλληνας της Κάτω Ιταλίας, ένας Γκρεγκάνος, που κρατάει την ελληνικότητά του για περίπου 3.000 χρόνια! Όταν ο Υπάτιος έμαθε για την απεργία πείνας που ξεκίνησε ο κ. Θέμης Καλπακίδης ( πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου ) πριν τέσσερις ημέρες, δεν έκανε δεύτερη σκέψη. Πείρε το πρώτο διαθέσιμο μεταφορικό μέσο και ήρθε στους Φιλίππους να κάνει και αυτός απεργία πείνας. Είναι στιγμές που το μεγαλείο ορισμένων ανθρώπων σε κάνει να νιώθεις πολύ μικρός. Νιώθεις πολύ μικρός, όχι με μια κακή έννοια, αλλά από την άποψη πως ενσταλάσσεται μέσα σου η βεβαιότητα πως μπορείς να κάνεις ακόμη περισσότερα και ας νόμιζες μέχρι πριν από λίγες στιγμές πως είχες φτάσει στα όριά σου. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Υπάτιος. Έλληνας της Κάτω Ιταλίας, της Μεγάλης Ελλάδος. Πολέμιος της διέλευσης του ΤΑΡ και από την Ιταλία, ο Υπάτιος, μόλις έμαθε για την απεργία πείνας του Θέμη Καλπακίδη δεν άφησε να κυλήσει ούτε λεπτό. Ήρθε με το πρώτο μέσο που βγήκε στους Φιλίππους και ξεκίνησε και αυτός απεργία πείνας, μαζί με τον Θέμη Καλπακίδη. Ενάντια στην διέλευση του αγωγού ΤΑΡ. Ενάντια σε οτιδήποτε κάνει κακό στην ιστορία, το παρόν αλλά και το μέλλον το Φιλίππων. Ο Υπάτιος είναι ο πλέον αρμόδιος για να μας μιλήσει για την αξία της ιστορίας και την διατήρησή της.
Ο Υπάτιος κουβαλάει μαζί του ( όπως και όλοι οι Έλληνες της Κάτω Ιταλίας ) αγάπη και ιστορικές μνήμες της Ελλάδος πολλών χιλιάδων χρόνων. Τελικά ο Υπάτιος είναι περισσότερο Φιλιππικός από τον καθένα μας. Ευχαριστούμε Υπάτιε!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου