Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ. ΕΓΚΛΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ!
        Δεν έχει προηγούμενο η εγκατάλειψη των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων. Όλα έχουν αφεθεί στο έλεος της κακής τους τύχης. Την ίδια ώρα, όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι γι αυτή την κατάντια, εξαγγέλλουν  εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα δοθούν στους Φιλίππους. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη των αρχαιολογικών χώρων των Φιλίππων είναι χωρίς προηγούμενο. Ειδικά τα τελευταία <<Καλλικρατικά χρόνια>> έχουν πιάσει οροφή και σπάζουν κάθε αρνητικό ρεκόρ. Μέσα από τους τοίχους των ερειπίων της άλλοτε ένδοξης πόλης, βγαίνουν, όχι μόνο αγριόχορτα, αλλά και ολόκληρα δένδρα που ξεπερνούν τα τρία ( 3 ) μέτρα σε ύψος!  Μόλις εχθές ( Σάββατο, 09 Ιουνίου του 2018 ) ο Δρ. Τάσος Σαββίδης δημοσίευσε στην ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, το απίστευτο συμβάν με την φύτευση τριών δένδρων στην Βασιλική εκτός των τειχών. Σήμερα, περνούσα από την πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες και σκέφτηκα να δω ιδίοις όμμασι αυτά που έγραφε. Ακριβώς απέναντι, στην άλλη μεριά του δρόμου, είναι η δεύτερη περίφραξη της βασιλικής εκτός των τειχών ( μπροστά ακριβώς από το καφέ Έξις ).
Η εικόνα που είδα ήταν τρισάθλια! Όπως μπορείτε να δείτε και στις
φωτογραφίες, παντού χόρτα, αλλά και δένδρα! Αγριοσυκιές και βρωμοκαρυδιές, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα τρία μέτρα! Μόλις πριν από μερικές μέρες είχαν εξαγγείλει 3.000.000. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, για τους Φιλίππους. Κανείς δεν ντρέπεται για αυτήν την εικόνα; Όλοι εμείς που ζούμε ή καταγόμαστε από τους Φιλίππους, δεν βλέπουμε την καθημερινή καταστροφή του πάλε ποτέ δήμου μας; Αυτή η κατάσταση ( στον αρχαιολογικό χώρο ) έχει ονοματεπώνυμα, δεν προήλθε από το πουθενά. Υπεύθυνοι είναι οι διαχρονικοί εχθροί των Φιλίππων, αυτοί που για περισσότερα από 100 χρόνια προσπαθούν να καταστρέψουν τους Φιλίππους. Είναι η Αρχαιολογική υπηρεσία ( Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλλας ), φυσικά δεν αναφέρομαι στους αρχαιοφύλακες και τους εργάτες οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτούς,  ο δήμος Καβάλλας και η αντιπεριφέρεια. Αυτοί δηλαδή που ανακοίνωσαν όλο χαμόγελα και έπαρση τα 3.000.000 ευρώ του ΕΣΠΑ για τους Φιλίππους. Αυτοί που μίλησαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, αλλά ξέχασαν πως οι ίδιοι πούλησαν ή κατήργησαν το όνομα Φίλιπποι, κατά πολύ αρχαιότερο του ονόματος Μακεδονία. Είναι αυτοί που, προφανώς, ξέχασαν τους αρχαιολογικούς χώρους των Φιλίππων, αλλά καθόλου δεν ξέχασαν τις καρέκλες τους.

Αρνησήδημη η Φιλιππική, 10/06/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου