Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΒΑΛΛΑ. ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ!

Γράφει ο Ετεόνικος:      Εικόνες ντροπής στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στις Κρηνίδες! Χιλιάδες επισκέπτες έρχονται αντιμέτωποι με την εγκατάλειψη του αρχαιολογικού χώρου. Θα ήταν πιο σωστό, και πλέον έχει αποδειχθεί πως δεν μιλούμε απλά για μία εγκατάλειψη των Φιλίππων αλλά για ένα οργανωμένο σχέδιο πλήρους εξευτελισμού με τελικό στόχο την καταστροφή και την ερήμωση! Οι εικόνες που βλέπεται είναι από εχθές το μεσημέρι. Σχολεία από τη Ξάνθη και ξένοι τουρίστες επισκέπτονται τους Φιλίππους ( μόνο εχθές ήταν μερικές χιλιάδες )
και θαύμασαν τον χείμαρρο, αυτόν που πριν από λίγα χρόνια είχαν διαμορφώσει με πέτρα, πνιγμένο στα χόρτα και τις καλαμιές που ξεπερνούν τα πέντε ( 5 ) μέτρα! Το πιο γελοίο; Υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί τους επισκέπτες των Φιλίππων… στα αγριόχορτα και τις καλαμιές! Το αισχρό; Υπάρχει και ειδικός δρόμος για αυτούς που έχουν προβλήματα οράσεως! Μπορεί κανείς από εμάς να ξεχάσει την πασαρέλα που έκαναν η δήμαρχος Καβάλλας και ο αντιπεριφερειάρχης για την ένταξη των Φιλίππων στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO; Που βρίσκονται τώρα να μας εξηγήσουν πως φτάσαμε σε αυτές τις καταστάσεις που εξευτελίζουν με τον πιο αισχρό τρόπο μια αρχαία Ελληνική πόλη; Οι ντόπιοι πρόθυμοι συνεργάτες των κατακτητών έχουν να μας πουν κάτι; Θα σας δώσουμε εμείς τις απαντήσεις τους, τις οποίες δεν ξέρουμε, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε, καθώς πάντα τα ίδια λένε!
Ο δήμος Καβάλλας θα απαντήσει πως οι χείμαρροι είναι στην αρμοδιότητα της αντιπεριφέρειας.Η αντιπεριφέρεια θα απαντήσει πως ναι μεν οι χείμαρροι είναι στην αρμοδιότητα της αλλά η βλάστηση εντός των χειμάρρων είναι στην αρμοδιότητα του δασαρχείου. Έτσι το μπαλάκι θα φτάσει στους εξωγήινους, οι οποίοι αδιαφορούν για τους Φιλίππους. Οι Ελληναράδες μαζευτούν σε λίγες μέρες να διαδηλώσουν για το όνομα των Σκοπίων και για σώσουν τη Μακεδονία. Οι Φίλιπποι δεν είναι στη Μακεδονία; Αυτές οι εικόνες ντροπής δεν τους ενοχλούν; Όταν η ίδια τους η πατρίδα καταστρέφει τις αρχαίες πόλεις δεν τους αγγίζει;
Και φυσικά οι κυρίως υπεύθυνοι αυτής της καταστάσεως είναι οι ντόπιοι συνεργάτες των κατακτητών, κάτι δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι που είναι απλά ναιναίκοι, χειροκροτητές και περιλειχιστές του συστήματος καταδυνάστευσης των Φιλίππων. Άνθρωποι που δεν έχουν άποψη, ούτε θέληση για τον τόπο τους. Είναι όμως πολύ καλοί ψιθυριστές! Ο δήμος Καβάλλας έχει επτά ( 7 ) αντιδημάρχους. Οι τέσσερις από αυτούς είναι από τους Φιλίππους! Δεν τους ενοχλεί αυτή η εικόνα; Δεν νιώθουν οργή; Όχι, είναι η απάντηση! Κανένα πανηγύρι να γίνει και μετά να επιστρέψουν στις σπηλιές τους! Ξέρετε τι θα τους ενοχλήσει; Αυτές εδώ οι γραμμές!  <<Αυτά τα τσογλάνια που δεν ξέρουν τι γράφουν>>! <<Αυτοί οι δειλοί που δεν τολμούν να πουν το όνομά τους>>! Και άλλα τέτοια. Δεν τους ενοχλεί δηλαδή το πρόβλημα και η λύση του, αλλά το γεγονός πως κάποιοι το αναφέρουν. Να κάνουμε όλοι τους φοβισμένους μαλάκες, να μην  μιλάμε, οι τέλειοι υποτελείς!  Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας, τόσο οι κατακτητές των Φιλίππων, όσο και οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Τα σχέδια σας για την καταστροφή των Φιλίππων σταματούν στις λόγχες των δοράτων και τις ασπίδες μας ( ιστορικά μιλάμε, για πριν από 2000 χρόνια, όχι για τη σημερινή κατάσταση η οποία είναι ευδαιμονική. Αυτά για αποφυγή παρεξηγήσεων )!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Ετεόνικος, 02 / 06/ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου