Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

Η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ*. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ «ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΗ». ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 14ΗΣ ΜΑΪΟΥ ΤΟΥ 2010. ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ( το επίμαχο σημείο μετά το 00:50 του βίντεο )        Ο κύριος Δαλακούρας δεν μάσησε τα λόγια του εκείνο το απόγευμα της 14ης Μαίου του 2010. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλίππων μετά την ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών για το χωροταξικό των «Καλλικρατικών» δήμων. Οι Φίλιπποι καταργούνταν και προσαρτούταν στο δήμο Καβάλας. Μία απόφαση η οποία είχε υπευθύνους κατά τον κ. Δαλακούρα, τους οποίους και κατονομάζει! Είναι από τις περιπτώσει που δεν μπορείς να προσθέσεις και πολλά πράγματα! Υπάρχει μία αλήθεια που όλοι την γνωρίζουν. Όλοι προσπαθουν να κρυφτούν πίσω από γελοίες δικαιολογίες νομίζοντας πως ο υπόλοιπος κόσμος απαρτίζεται από αμνησιακούς ηλιθίους που όχι απλά ξέχασαν αλλά διέγραψαν από τη μνήμη τους τα γεγονότα που οδήγησαν στην καταστροφή του δήμου Φιλίππων.
Σήμερα, μετά από 7 χρόνια κατοχής και υποδούλωσης των Φιλίππων, δεν υπάρχουν ψευτοδικαιολογίες. Όλοι έχουμε δει και ζήσει τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της βίαιης και παράνομης προσάρτησης. Οι κύριοι υπεύθυνοι της προδοσίας των Φιλίππων έχουν 1000 λόγους παραπάνω να θέλουν να ξεχάσουν οι κάτοικοι των Φιλίππων τους προταίτιους αυτής καταστροφής.
Δρ. Τάσος Σαββίδης
Κρηνίδες Φιλίππων, 24/06/2018

*( η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΟΠΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, είναι μία νέα στήλη του Δρος Τάσου Σαββίδη η οποία ασχολείται με την πρόσφατη ιστορία και τα γεγονότα που οδήγησαν στην διάλυση του δήμου Φιλίππων μέσα από αρχειακό υλικό. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι, αρχεία, βίντεο, δημοσιεύσεις, ομιλίες, κλπ. Ανοπαία Ατραπός ονομαζόταν το μονοπάτι που υπέδειξε ο Εφιάλτης στους Πέρσες ώστε να περάσουν τις Θερμοπύλες και να βγουν πίσω από τους 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου