Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018

Η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ*. Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΤΟΥΝΙΑΜΠΙΛΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ. ΕΙΧΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!        Ο κ. Μιχάλης Ντουνιάμπιλεν, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, παραδέχεται σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλίππων πως είχε κρυφές συναντήσεις με πρόσωπα του δήμου Καβάλλας στις οποίες είχε συμφωνήσει την προσάρτηση και τους ζητούσε μόνο το όνομα του νέου δήμου να είναι δήμος Φιλίππων ( το επίμαχο σημείο είναι μετά το 6ο λεπτό )! Βέβαια, ο ίδιος είχε ψηφίσει υπέρ της διατήρησης του Δήμου Φιλίππων ως έχει. Όπως είχε πεί τότε, αν και είχε την άποψη πως πρέπει διαλυθεί ο Δήμος Φιλίππων και να προσαρτηθεί σε αυτόν της Καβάλλας, εν τούτοις, ψηφίζει υπέρ της διατήρησής του επειδή, το κοινό αίσθημα των κατοίκων των Φιλίππων ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δηλαδή, ο κ. Μιχάλης Ντουνιάμπιλέν παραδέχεται πως η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων των Φιλίππων ήθελε ο δήμος Φιλίππων να παραμείνει ως έχει και να μην ενωθεί με αυτόν της Καβάλας. Να θυμίσουμε πως το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φιλίππων είχε ταχθεί ομόφωνα υπέρ της διατήρησής του. Στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Μαίου του 2010, ο κ. Μιχάλης Ντουνιάμπιλεν αποκαλύπτει πως είχε μυστικές συναντήσεις με πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλλας και με τον ίδιο τον δήμορχό τους, κ. Σιμιτσή, στις οποίες τους χάριζε το όνομα και τους ζητούσε μόνο το όνομα. Να οναμαστεί δηλαδή ο νέος δήμος, δήμος Φιλίππων με έδρα τη Καβάλλα και σ’ αυτόν να περιλαμβάνονται οι δήμοι Φιλίππων και Καβάλλας.
Όλα αυτά τα έκανε ο κ. Ντουνιάμπιλέν, ενώ είχε ψηφίσει υπέρ την διατηρήσεως του δήμου Φιλίππων. Με άλλα λόγια, ο κ. Μιχάλης Ντουνιάμπιλεν, παραδέχεται πως πρόδωσε τον δήμο Φιλίππων, και μάλιστα δύο φορές! Η πρώτη προδοσία είναι αυτή του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φιλίππων. Ενώ το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει ομόφωνη θέση υπέρ της διατήρησης ( με τη σύμφωνη ψήφο και του ίδιου ), αυτός έκανε κρυφές συναντήσεις στις οποίες μας παραχωρούσε στη Καβάλλα. Η δεύτερη προδοσία είναι αυτή των κατοίκων του δήμου Φιλίππων. Όπως είχε πει ο ίδιος, αν και είχε διαφορετική άποψη, τελικά ψήφισε την υπέρ της διατήρησης του Δήμου Φιλίππων ως έχει επειδή αυτό ήθελε η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων των Φιλίππων! Αμέσως μετά όμως έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων του τον λαό και άρχισε κρυφές επαφές με τους Καβαλιώτες κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα! Ο ίδιος ο κ. Ντουνιάμπιλεν υποστηρίζει πως είχε κρυφές συναντήσεις με τον τότε δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, με τους τότε βουλευτές Καβάλλας και με τον μητροπολίτη Φιλίππων. Με όλους αυτούς συμφώνησε στην προσάρτηση των Φιλίππων στην Καβάλλα και τους ζητούσε να συμφωνήσουν μόνο στο όνομα. Άλλώστε, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο λόγος που ο δήμος Καβάλλας ήταν ανοιχτός να συζητήσει για την ονομασία του Καλλικρατικού δήμου, οι θέση που είχε πάρει ο ίδιος ο μητροπολίτης ηπέρ του ονόματος Φίλιπποι , αλλά και η εν γένει στάση των βουλετών, ήταν αποτέλεσμα αυτών των μυστικών επαφών που είχε! Αυτά είπε ο κ. Ντουνιάμπιλεν! Εγώ δεν λέω πως έγινε έτσι! Βέβαια τα γεγονότα τον διαψέυδουν. Σε επόμενο άρθρο της ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΟΠΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, θα δούμε τι ακριβώς έκανε ο δήμος Καβάλλας σχετικά με το όνομα του νέου δήμου και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Μετά από τη δημοσίευση αυτού του βίντεο και την ομολογία του κ. Μιχάλη Ντουνιάμπιλεν, μήπως πρέπει να αντιδράσει ο εισαγγελέας; Μήπως πρέπει να ακυρωθεί η Καλλικρατική προσάρτηση του δήμου Φιλίππων σ’ αυτόν της Καβάλλας, μιας και ήταν αποτέλεσμα προδοσίας και μυστικών επαφών;
*( η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΟΠΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, είναι μία νέα στήλη του Δρος Τάσου Σαββίδη η οποία ασχολείται με την πρόσφατη ιστορία και τα γεγονότα που οδήγησαν στην διάλυση του δήμου Φιλίππων μέσα από αρχειακό υλικό. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι, αρχεία, βίντεο, δημοσιεύσεις, ομιλίες, κλπ. Ανοπαία Ατραπός ονομαζόταν το μονοπάτι που υπέδειξε ο Εφιάλτης στους Πέρσες ώστε να περάσουν τις Θερμοπύλες και να βγουν πίσω από τους 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. )

Δρ. Τάσος Σαββίδης
Κρηνίδες Φιλίππων, 19 /05/ 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου