Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΜΕΝΟΡΦΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΠΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΓΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΗΝΙΔΕΣ…
 Πριν τρεις ημέρες, στην στήλη <<ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ>> είχαμε αναφερθεί στην άγρια δολοφονία μιας πανέμορφης τσιγγανοπούλας από τον σύζυγό της, στις Κρηνίδες στις 07 Μαίου του 1965. Καθώς το ενδιαφέρον για το θέμα υπήρξε μεγάλο από τους φίλους του blog,  πολλές πληροφορίες ήρθαν  μέσω των αυτών ( των φίλων ). Εκείνο όμως που δεν ήξερα ήταν αυτό που μου είπε η ίδια μου η μητέρα! Η πανέμορφη τσιγγανοπούλα δεν έφυγε ποτέ από τις Κρηνίδες. Ετάφη στις Κρηνίδες και μάλιστα ο τάφος της υπάρχει σήμερα σε σχετικά καλή κατάσταση, αν κανείς σκεφτεί πως δεν υπάρχει κάποιος να τον φροντίζει. Καθώς η μητέρα μου μου  υπέδειξε την ακριβή θέση του μνήματός της πανέμορφης τσιγγανοπούλας, έτρεξα ( κυριολεκτικά ) να τον βρώ και να τον φωτογραφίσω.
Δημοσιεύω τη φωτογραφία από το μνήμα της άτυχης κοπέλας, αλλά από τέτοια θέση ώστε να μην μπορεί κανείς να καταλάβει που ακριβώς στα νεκροταφεία των Κρηνίδων βρίσκεται. Όπως είπαμε, η πανέμορφη κοπέλα δολοφονήθηκε στις Κρηνίδες από τον σύζυγό της, μάλλον, για λόγους ζηλοτυπίας. Η άτυχη κοπέλα ετάφη στα νεκροταφεία των Κρηνίδων και ενώ ο τάφος της δεν συντηρείται από κανέναν δεν παρουσιάζει την εικόνα ενός ξεχασμένου τάφου, τουλάχιστον όχι για 53 χρόνια! Αλήθεια, υπάρχει ή υπήρχε κάποιος/ κάποια που τον συντηρούσε;
Δρ. Τάσος Σαββίδης
Κρηνίδες Φιλίππων, 10/05/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου