Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΚΑΒΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ. 7 ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ. ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΟΡΕΙΑ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΟΛΗ…

Τραγωδία και αυτοεξευτελισμός! Ακόμα και αυτές οι λέξεις ίσως να μην μπορούν να αποδώσουν σωστά το μέγεθος της αποτυχίας που είχε η συγκέντρωση ΓΣΕΕ, ΑΔΑΔΥ, ΕΥΚ, στην πλατεία καπνεργάτη, εχθές, 30 Μαίου 2018, στα πλαίσια της γενικής απεργίας. Είναι χαρακτηριστικό του απόλυτου εξευτελισμού και της κατάντιας, πως στο κάλεσμα των μεγαλυτέρων σωματείων της χώρα δεν προσήλθαν ούτε καν οι πρόεδροί τους! Μια φορά και έναν καιρό…, ήταν  μια εργατούπολη! Επτά ( 7 ) άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη στη Καβάλλα, προκειμένου να λάβουν μέρος στην πανεργατική και πανυπαλληλική πορεία στα πλαίσια της γενικής απεργίας! Προφανώς αυτή είναι η δύναμη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Καβάλλα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο όμως.
Σε μία πόλη που έχει μια ξεχωριστή παρουσία στην εργατική ιστορία της Ελλάδος, έμεινε μόνο να αναπολούν τα πάλε ποτέ! Η πόλη της Καβάλλας πληρώνει τις επιλογές της. Η πόλης της Καβάλλας έπαψε να είναι το κέντρο του νομού! Δύο είναι τα χαρακτηριστικά της ιστορίας των τελευταίων ετών στην πόλη της Καβάλλας, τα οποία οδηγούν στον απόλυτο μαρασμό της. Α) Η πόλη της Καβάλλας δεν σέβεται την ιστορία της! Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν κάποιοι αυτόκλητοι ιστορικοί στην πόλη της Καβάλλας οι οποίοι αφενός δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα, αφετέρου αλλάζουν την ιστορία της πόλεως. Ξαφνικά το ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ συνεργάστηκε με τους Βουλγάρους, η γηραία κυρία της Καβάλας το θυμάται πολύ καλά. Επιτέλους η Καβάλλας έγινε μια αρχαία Ελληνική πόλη και μάλιστα το όνομά της έπαψε να είναι τουρκικό αφού αντί για Καβάλλα ( με δύο «Λ» ), τώρα γράφουνε Καβάλα ( με ένα «Λ» ). Μην γελάτε, αυτός είναι ο λόγος που άλλαξαν την ορθογραφία, για να αποτουρκίσουν τη λέξη!
Και μία ακόμη πλειάδα περιπτώσεων που αλλοίωσαν την ιστορία της πόλεως. Φυσικά το γεγονός πως υπήρξε πάντα στην εργατική πρωτοπορεία, οι ψευτοιστορικοί, το ξέχασαν μαζί με αυτούς και οι κάτοικοι. Β) Η Καβάλλα στράφηκε εναντίον όλων των άλλων οικισμών του νομού! Πίστεψαν στην Καβάλλα πως καταστρέφοντας τις κωμοπόλεις του Νομού Κρηνίδες, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη, θα έστρεφαν το ενδιαφέρον στην πόλη τους! Τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν ζημία και στις Κωμοπόλεις και στην δική τους πόλη! Κάνεις, πλέον, δεν βλέπει την πόλη της Καβάλλας ως σημείο αναφοράς! Οι άλλοι λόγοι της χθεσινής αποτυχίας είναι οι ίδιοι με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ το μόνο που εκπροσωπούν είναι τα συμφέροντα των πουλημένων διοικήσεων τους, οι οποίες έναν καημό έχουν, πως θα γίνουν βουλευτές και υπουργοί! Όλοι οι άλλοι είμαστε μαλάκες και δεν το καταλάβαμε! Αυτό πιστεύουν! Έβαλαν και μικροφωνική εγκατάσταση να μιλήσουν στα πλήθη οι εργατοπατέρες της Καβάλλας, τόσο πολύ κόσμο περίμεναν! Αναρωτιέμαι αν πήγαινε κόσμος πολύς στην πλατεία Καπνεργατη, ποιος θα μιλούσε, αφού δεν πήγαν ούτε οι ίδιοι; Η Καβάλλα, πληρώνει τις επιλογές της! Όταν είσαι προπύργιο της Χρυσής Αυγής ( το ένατο μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα πήρε η Χ.Α. στη Καβάλα ), όταν έχεις Πατριωτικές κινήσεις, όταν έχεις νεραιδοκαμμένους του Αρτέμη Σώρα, όταν η δήμαρχός σου πηγαίνει στα εγκαίνια των γραφείων του Καρατζαφύρερ, τι περιμένεις αλήθεια; Ξέρετε ποιο είναι το μεγάλο ερώτημα μετά από μία μέρα και την παταγώδη αποτυχία της συγκέντρωσης; «Ποιοι είναι αυτοί στην Πρωτοβουλία Φιλίππων», « ποια είναι τα ονόματά τους»; « ποιους εκπροσωπούν»; Εμείς ρωτάμε ακριβώς τα ίδια για την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ της  Καβάλλας! Από εργατούπολη, φασιστούπολη!

·         Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα kavalapost

Αντιγνώμων, 31/05/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου