Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΗΣ 16ΧΡΟΝΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΊΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ MOZART.

Θέλοντας να αναδείξουμε την σοβαρή δουλειά που γίνεται στους Φιλίππους στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών, εξασφαλίσαμε ένα μικρό βιντεάκι από το μάθημα στο τμήμα πιάνου, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κρηνίδων. Η νεαρή Ραφαηλία Σαββοπούλου, ερμηνεύοντας μία σονάτα του Mozart, κυριολεκτικά εξαφανίζει τα δάκτυλα της από το πιάνο! Η νεαρή Ραφαηλία, όπως μαθαίνουμε από τον δάσκαλό της Τάσο Σαββίδη, είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κρηνίδων, μέλος της Ορχήστρας Μπαρόκ Κρηνίδων και τους τελευταίους 10 μήνες παρακολουθεί μαθήματα πιάνου από τον ίδιο. Δηλαδή, αυτό που βλέπουμε στο βιντεάκι, είναι αποτέλεσμα μαθημάτων μόλις 10 μηνών! Θα πούμε για ακόμη μία φορά, πως η Φιλαρμονική Δήμου Φιλίππων καταργήθηκε από τον δήμο Καβάλλας, ακριβώς μόλις ανέλαβε την διοίκηση των Φιλίππων. Ήταν η πρώτη ενέργεια του Κωστή Σιμιτσή και των ντόπιων συνεργατών του, στον νέο Καλλικρατικό έκτρωμα της καταπάτησης κάθε ελευθερίας των Φιλίππων. Οι μουσικοί και ο Αρχιμουσικός τους όμως δεν παρέδωσαν τα όπλα. Κράτησαν τη Φιλαρμονική χωρίς να έχουν την παραμικρή οικονομική βοήθεια από τους κατακτητές του δήμου Καβάλλας. Αντίθετα, ο χλευασμός, η ειρωνεία και ο εμπαιγμός είναι στην καθημερινή ατζέντα. Όλα αυτά βέβαια με την απολύτως σύμφωνη γνώμη των ντόπιων συνεργατών τους!
Όπως μαθαίνουμε από μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας ( όχι μόνο από έναν ), τα χρήματα που δαπάνησε ο μεγάλος και ισχυρός δήμος για την Φιλαρμονική Ορχήστρα Κρηνίδων στα 3,5 χρόνια της διοικήσεώς του ήταν μόλις 350 ευρώ! Ενώ μέχρι τώρα, η διοίκηση της κ. Τσανάκα έχει δαπανήσει το αστρονομικό ποσό των μηδέν ( 0 ) ευρώ! Δεν έχουν αγοράσει κανένα αναλώσιμο, δεν έχουν επισκευάσει κανένα όργανο, φυσικά δεν έχουν αγοράσει κανένα όργανο και όσον αφορά τις στολές τους, δεν έχουν ράψει ούτε κουμπί! Φυσικά ο Μαέστρος παραμένει απλήρωτος! Με άλλα λόγια, ο δήμος Καβάλλας προσπαθεί να κλείσει την Φιλαρμονική με κάθε μέσο! Σε αυτή την προσπάθεια βρίσκει πρόθυμους συνεργάτες τους ντόπιους λακέδες του! Πάντως η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κρηνίδων δείχνει ( ευτυχώς ) να αντέχει. Παράλληλα με την Φιλαρμονική, διατηρεί τμήμα πιάνου στο οποίο τα μαθήματα είναι δωρεάν ( είναι μια δωρεά του Μαέστου Τάσου Σαββίδη ), τμήμα φωνητικής στο οποίο τα μαθήματα είναι επίσης δωρεάν ( για τον ίδιο λόγο ) και φυσικά αυτό που είχαμε αναδείξει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ο Μαέστρος και μέλη της φιλαρμονικής ίδρυσαν την πρώτη μπαρόκ ορχήστρα στην Ελλάδα, αποκλειστικά και μόνο με δικά τους χρήματα ( η αγορά οργάνων και η μουσική διδασκαλία είναι προσφορά του Μαέστρου ). Το ερώτημα μας είναι απλό και απευθύνεται τόσο στους Καβαλλιώτες της διοίκησης όσο και στους ντόπιους συνεργάτες τους, σε τι ακριβώς σας ενοχλεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κρηνίδων και θέλετε να της κλείσετε; Γιατί σας ενοχλούν όλα αυτά τα παιδιά που ασχολούνται και μαθαίνουν μουσική; Κυρία Βαρβάρα Μπαλτζίδου, κύριε Ανέστη Τσουρουκίδη, κύριε Ηλία Καλανταρίδη, έχετε κάποια απάντηση να μας δώσετε;
            ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΖΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, 20/05/2018  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου