Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ. 07 ΜΑΪΟΥ 1965. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΑΣ ΣΤΙΣ ΚΡΗΝΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ.        07 Μαίου του 1965. Οι Κρηνίδες παγώνουν στο άκουσμα της είδησης πως στη θέση Ντικιλί Τας, μία νεαρή, πανέμορφη, τσιγγανοπούλα βρήκες φρικτό θάνατο από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου. Η νεαρή κοπέλα ήταν γνωστή στους κατοίκους των Κρηνίδων, αλλά και γενικότερα σε πολλούς οικισμούς των Φιλίππων. Περισσότερες από δύο φορές το χρόνο, το καραβάνι των τσιγγάνων σταματούσε, για αρκετές ημέρες, στις Κρηνίδες. Συνήθως κατασκήνωναν στη θέση Ντικιλί Τας  ή κοντά στο σημείο που σήμερα είναι το συνεδριακό κέντρο της μητρόπολης Φιλίππων. Η νεαρή κοπέλα ήταν γνωστή σε όλους τους κατοίκους. Κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον, για τον ευγενικό και πρόσχαρο χαραχτήρα της. Ήταν από τα ελάχιστα μέλη του καραβανιού των τσιγγάνων που αρέσκονταν να πιάνει κουβέντα, να μιλά, να γελά, με τους κατοίκους. Δεύτερον, για την απαράμιλλη ομορφιά της! Άνδρες και γυναίκες δεν χόρταιναν να την κοιτάζουν, όσο  κρατούσε το βλέμμα τους.
Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά του χαρακτήρα της ήταν και η αιτία της δολοφονίας της. Ο σύζυγός της την δολοφόνησε για λόγους αντιζηλίας. Προσωπικά, όσους και αν ρώτησα κανείς δεν μου επιβεβαίωσε πως η νεαρή κοπέλα είχε την οποιαδήποτε σχέση  με κάποιον άνδρα της περιοχής. Αντίθετα, όσοι ξέρουν την υπόθεση αλλά γνώριζαν και την ίδια την κοπέλα συμφωνούν πως ο ανοιχτός και πρόσχαρος χαρακτήρας της ίσως να ήταν ο λόγος της ζηλοφθονίας του συζύγου της. Το βέβαιο είναι πως η ζήλεια οδήγησε τον άνδρα της σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη. Έσφαξε με μαχαίρι την νεαρή κοπέλα. Το πτώμα της έστεκε πεταμένο για αρκετές ώρες ώσπου να καταφθάσουν οι αρμόδιοι και να το απομακρύνουν. Οι λίγοι που αντίκρισαν το πτώμα της νεαρής τσιγγάνας, ακόμα και τώρα, δεν μπορούν να κρύψουν την συγκίνησή τους. << Ακόμα και νεκρή φάνταζε πανέμορφη>>, αφηγούνται όσοι την είδαν. Δεν θα αναφέρω το όνομά της, ας τη θυμόμαστε σαν την όμορφη τσιγγανοπούλα των Φιλίππων!
Δρ. Τάσος Σαββίδης
Κρηνίδες Φιλίππων, 06/05/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου