Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Η μικρή Αναστασία, η 5χρονη νεράιδα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κρηνίδων, έκλεψε την παράσταση στη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 στις Κρηνίδες.

Ομαλά διεξήχθη η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου σε όλους του οικισμούς των Φιλίππων, παρά τους φόβους για ακύρωσή τους λόγω τον βροχοπτώσεων. Στις Κρηνίδες όμως, η μικρή Αναστασία έκλεψε την παράσταση! Η 5χρονη μουσικός της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας Κρηνίδων τράβηξε όλα τα βλέμματα αφήνοντας την υπόλοιπη Φιλαρμονική, κυριολεκτικά, σε δεύτερη μοίρα! Για την μικρή Αναστασία αυτή ήταν η δεύτερη εμφάνισή της με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κρηνίδων, αλλά η πρώτης της παρέλαση. Είχε προηγηθεί εμφάνισή της στην συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το καλοκαίρι του 2017, όταν, η μικρή Αναστασία, ήταν μόλις 4,5 χρονών. Αξίζει να σημειώσουμε πως το τύμπανο ( ταμπούρο ) της μικρής Αναστασίας δεν είναι παιδικό παιχνίδι. Είναι ένα κανονικό τύμπανο ( ταμπούρο ), απλά το μέγεθός του είναι
προσαρμοσμένο για μικρά παιδιά. Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως είναι το γεγονός πως η εμφάνιση της μικρής νεράιδας δεν ήταν ένα τρικ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Η μικρή Αναστασία συμμετείχε, μαζί με την μητέρα της, σε όλες τις πρόβες για την μαθητική παρέλαση που έκανε η Ορχήστρα. πρόβες που ήταν καθημερινές και αργά το απόγευμα ( 20:00 – 21:30 )! Μάλιστα, για να μπορέσει να συμμετάσχει στις πρόβες, η μικρή Αναστασία, έπρεπε να φορά ειδικές ωτασπίδες καθώς τα πολλά ντεσιμπέλ που αναπτύσσονται στις πρόβες μιας Φιλαρμονικής κάνουν τις συνθήκες απαγορευτικές για παιδιά κάτω των 8 χρόνων! Θέλω να εκφράσω τη  βαθιά συγκίνηση αλλά και ευτυχία, τόσο τη δική μου όσο και όλων των μουσικών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κρηνίδων και φυσικά πάνω και πρώτα από όλα, της μητέρας της, Ελένης Αρσονιάδου, μέλους της Ορχήστρας από το 1989, την οποία και ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου! Ως Δάσκαλος και Μαέστρος της Φιλαρμονικής Κρηνίδων από το 2009, αλλά και ως μουσικός της από το 1985, αυτή ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα όλων αυτών των 33 χρόνων. Μονό υπερήφανος  μπορώ να αισθάνομαι. Μόνο υπερήφανοι μπορούμε να αισθανόμαστε, όλα τα μέλη της Φιλαρμονική Ορχήστρας Κρηνίδων!
Τάσος Σαββίδης, Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κρηνίδων
Κρηνίδες Φιλίππων, 25/03/2015
       

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια και σε σένα Τάσο για την προσφορά σου και το έργο σου τόσα χρόνια! Πέρα απο την προσπάθεια της μικρής Αναστασίας και της Ελένης έπαιξες σημαντικό ρόλο και εσυ που ξέρεις πως να προσεγγίζεις τα μικρά παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Βασιλική. Εγώ δεν προσέφερα τίποτα στη Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Φιλαρμονική έχει προσφέρει πολλά σε μένα. το ίδιο πιστεύουν και οι μουσικοί μου. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κρηνίδων. Η μικρή Αναστασία ομόρφυνε την ψυχή μας. Η μαμά της, η Ελένη, την ομορφαίνει συνεχώς από το 1989...Επίσης, καταπληκτική εικόνα είναι η μικρή Αναστασία που κάθεται δίπλα στον Κώστα Λαφτσίδη. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ( 53 ) δίπλα στη μικρότερη ( 5 )!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή