Η Πρωτοβουλία Τοπικής Ανάπτυξης Φιλίππων, δημιουργήθηκε από πολίτες για να διεκδικήσει για την περιοχή των Φιλίππων, τη δημιουργία ενός δήμου, του Δήμου Φιλίππων, που να πληροί όλα εκείνα τα κριτήρια που θα εμβαθύνουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα θα δίνουν προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης του τόπου μας.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Προκαλεί η εφημερίδα Πρωινή της Καβάλας. Σε ένα κατάπτυστο άρθρο της βαφτίζει τους αρχαίους Φιλίππους και το θέατρο Καβάλα. Ντροπή και αίσχος για την ιστορική εφημερίδα της Καβάλας από την οποία ζητούμε να αποσύρει το άρθρο και να ζητήσει συγγνώμη από τους 12.000 κατοίκους των Φιλίππων!


Γράφει η Αρνησήδημη η Φιλιππική: Η εφημερίδα Πρωινή της Καβάλας, μία από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της πόλεως της Καβάλας, προκαλεί τους κατοίκους των Φιλίππων. Στην ουσία καταργεί τους Φιλίππους και σβήνει μια  από τις αρχαιότερες και ιστορικότερες πόλεις της Αρχαίας Ελλάδος!  Βαφτίζει τους Αρχαίους Φιλίππους και το θέατρο…. Καβάλα. Με έναν επαίσχυντο τίτλο που αναφέρει πως είναι πιθανό η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης να δώσει συναυλία στην… Καβάλα. Όπως καταλαβαίνετε η εφημερίδα (στην ηλεκτρονική της έκδοση) όταν λέει Καβάλα εννοεί τους Φιλίππους και συγκεκριμένα το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων!!! Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε το ατόπημα
της εφημερίδος αν δεν γνώριζε που ακριβώς θα δώσει συναυλία η μεγαλύτερη (σε σπουδαιότητα) φιλαρμονική του κόσμου. Η ίδια εφημερίδα όμως αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως αν τελικά έρθει η Φιλαρμονική της Βιέννης, θα δώσει συναυλία στους Φιλίππους και στο αρχαίο θέατρο στα πλαίσια του φεστιβάλ Φιλίππων! Αποτελεί όνειδος για την εφημερίδα να βαφτίζει τους Φιλίππους…, Καβάλα. Είναι μια αισχρή επίθεση της εφημερίδας στους 12.000 κατοίκους των Φιλίππων! Αποτελεί βεβήλωση της ιστορίας και θα πρέπει να ντρέπεται η εφημερίδα για αυτό! Είναι βέβαια γνωστό σε όλους πως η Πρωινή είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της κατάργησης του δήμου Φιλίππων και της προσάρτησής του στον δήμο Καβάλας. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κάνει επίθεση στην Πρωτοβουλία Φιλίππων με απίστευτες κατηγορίες εναντίον της. Ρωτά συνεχώς να μάθει τα ονόματα των μελών μας και τον αριθμό τους. Πότε όμως δεν ρώτησε τα ονόματα των στελεχών της ΔΗΜΑΡ, τη οποίας η νομαρχιακή αποτελείται από 8 άτομα ή του ΠΑΣΟΚ που μετρά μερικές δεκάδες στους Φιλίππους (160 ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ κ.α.). Να πούμε στον κ. Γενικόπουλο πως εμείς είμαστε περισσότεροι! Η Πρωινή λοιπόν, όχι μόνο προσάρτησε τους Φιλίππους στο δήμο Καβάλας αλλά κατήργησε ακόμα και το όνομα Φίλιπποι. Ονομάζει Καβάλα τους Αρχαίους Φιλίππους και το Αρχαίο Θέατρο! Κατά την Πρωινή η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης θα ξεκινήσει από την Αυστρία για να δώσει συναυλία στην Καβάλα και όχι στους Φιλίππους. δηλαδή, αυτό που γνωρίζουν οι μουσικοί και ο Αρχιμουσικός της Βιέννης είναι η πόλη της Καβάλας και όχι οι Φίλιπποι και το Αρχαίο Θέατρο! Όνειρο κάθε καλλιτέχνη δεν είναι να εμφανιστεί σε ένα αρχαίο θέατρο αλλά στη Καβάλα! Ντροπή και όνειδος. Να σταματήσει εδώ η υποτίμηση των Φιλίππων και των κατοίκων τους. Να σταματήσουν να μας εξευτελίζουν! Η Πρωινή έχει δικαίωμα να προβάλει τις απόψεις της. Δεν έχει δικαίωμα όμως να παραχαράσσει την ιστορία και να υποτιμά 12.000 ανθρώπους. Δίνω παρακάτω ολόκληρο το άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της πρωινής με την ελπίδα να το αποσύρει και να βρει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τους 12.000 κατοίκους των Φιλίππων!Η φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης, η ιστορικότερη και δημοφιλέστερη ορχήστρα κλασικής μουσικής στον κόσμο, είναι πολύ πιθανόν να έρθει στην Καβάλα και να δώσει συναυλίες το καλοκαίρι του 2019, αν ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς του Δήμου Καβάλας γι’ αυτόν το σκοπό.
Όπως αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής ο αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου, ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται σε επικοινωνία με την ορχήστρα μέσω τόσο του προξενείου της Αυστρίας στην Θεσσαλονίκη όσο και με την πρεσβεία της χώρας του βαλς στην Αθήνα ώστε να γίνει δυνατόν το ιστορικό αυτό μουσικό σχήμα να δώσει συναυλίες στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων που ως γνωστόν βρίσκεται πλέον εδώ και δύο χρόνια στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Επειδή η φιλαρμονική της Βιέννης είναι περιζήτητη σε όλο τον κόσμο και όλες οι ημερομηνίες για το 2018 είναι κλεισμένες, είναι φυσικό ότι αν τελικά πραγματοποιηθούν οι συναυλίες στους Φιλίππους αυτό θα γίνει το καλοκαίρι του 2019.
Ο κ. Φιλόσογλου εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος ότι η Καβάλα και το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων θα καταφέρουν να φιλοξενήσουν αυτό το παγκόσμιο γεγονός που θα αποτελέσει ίσως και το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός τόσο για το ιστορικό μνημείο όσο και για την Ελλάδα.

** Η φιλαρμονική της Βιέννης ιδρύθηκε το 1842 και έχει έδρα το ιστορικό κτήριο Musikverein της Αυστριακής πρωτεύουσας που κτίστηκε με μεγάλη χορηγία του Έλληνα μαικήνα Νικολάου Δούμπα. Στο ευρύ κοινό είναι γνωστή από τη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της που δίδεται κάθε χρόνο στην πανέμορφη αυτή αίθουσα και μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο.
Από το πόντιουμ της ορχήστρας έχουν περάσει όλοι οι μεγάλοι μαέστροι του κόσμου ενώ λόγω της μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων για την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της, πραγματοποιείται κάθε χρόνο κλήρωση και μόνον 1.700 περίπου τυχεροί από τα εκατομμύρια συμμετεχόντων καταφέρνουν να παρακολουθήσουν τελικά την εκδήλωση την πρωτοχρονιά κάθε χρόνου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου